De namen - Florence Knapp
3,5 sterren
'De namen' leek me op voorhand een boek dat helemaal op mijn lijf geschreven stond: een gedachte-experiment waarin grote thema’s zoals huiselijk geweld een belangrijke plaats krijgen.
Ik vond het zeker een vermakelijk en interessant boek. De hoofdstukken over het leven van Cora’s zoon, dat telkens een andere richting uitgaat afhankelijk van de naam die hij krijgt, wisselen elkaar af. Daardoor was het soms een uitdaging om de verschillende verhaallijnen helder uit elkaar te houden. De centrale thema’s, zoals familiebanden en huiselijk geweld, worden op een goede manier aangeraakt, maar om een reden waar ik zelf moeilijk de vinger op kan leggen, wist het verhaal me toch niet volledig in de ban te houden.
Desondanks vind ik dit boek zeker een aanrader. Ik hoop dat het bij andere lezers nog meer teweegbrengt dan bij mij.