De dragers - Daan Borrel
Vier sterren
Ik las 'De dragers' in het kader van de nominatie voor de Bronzen Uil en werd aangenaam verrast.
Daan Borrel vertelt het verhaal van drie vrouwen die elk in een andere tijd leven: 1996, 2023 en 2035. Het zijn drie ‘dragers’ in de breedste zin van het woord: van leven, van ervaringen, van betekenis. Elke vrouw krijgt een eigen stem, met een bijpassende schrijfstijl en unieke omgang met interpunctie, wat de leeservaring extra gelaagd maakt.
De uiteenlopende perspectieven op moederschap vond ik bijzonder boeiend, en de feministische ondertonen sloten naadloos aan bij mijn interesses. Tijdens het lezen heb ik talloze rake zinnen gemarkeerd.
De dragers is een krachtig en origineel debuut dat zeker naar meer smaakt.
De dragers is een krachtig en origineel debuut dat zeker naar meer smaakt.