Advertentie

Het hondje Pipo hiepert, huppelt, stuitert, hopt, tuimelt, rent, rolt, struikelt en buitelt. Dat gaat helemaal vanzelf en hij kan er niets aan doen. Dat is soms best lastig, zeker op school. Maar ook voor hemzelf, want soms zegt hij ja als hij nee bedoelt en omgekeerd. Maar meestal is het leuk.

Pipo heeft gelukkig hulp om er beter mee om te gaan. Hij krijgt tips van een yogajuf, de juffrouw op school helpt hem zich op zijn taken te concentreren en met mama bedenkt hij plekjes voor zijn spulletjes, zodat ze niet kwijtraken. Gelukkig heeft Pipo ook hele fijne eigenschappen, hij kan heel goed tekenen, de moeilijkste raadsels oplossen, hij is nieuwsgierig en altijd vrolijk.

Hieper-de-Pipo is een heerlijk prentenboek om voor te lezen en kinderen die ook zo druk zijn, te laten zien, dat ze best wel dingen kunnen leren, maar dat ze ook heel goed zijn in andere zaken. Kortom, ze zijn goed zoals ze zijn!

De illustraties zijn, net als de tekst, van Sam Loman. Eerder schreef zij o.a. Anders, een prentenboek over autisme, met dezelfde boodschap erin. De tekeningen zijn voor het grootste gedeelte in kleur en zien er vertederend uit. De niet-ingekleurde tekeningen geven stof tot verdere gesprekjes en zelfs misschien ruimte voor kinderen om zelf in te kleuren.

De stevige hardcover is goed bestand tegen grijpgrage kinderhandjes. De combinatie van weinig tekst en voor zichzelf sprekende illustraties is een gouden vondst. Zeker voor kinderen die snel afgeleid zijn en niet te lang stil kunnen zitten. Er is zoveel te zien op de bladzijden en zoveel om over te praten. Steeds opnieuw is het een feestje om het boek te gaan bekijken en te laten voorlezen. En de positieve boodschap die eruit spreekt, is voor veel kinderen een hart onder de riem!

Reacties op: Het liefste stuiterballetje ter wereld

3
Hieper-de-Pipo - Sam Loman
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken