Lezersrecensie
Geheimen van de chef, deel 1
Bregje is chefkok in het restaurant van Iris. Ze leeft voor haar werk en heeft de onderscheiding Bib Gourmand gekregen, een prestigieuze onderscheiding voor haar kookkunsten. Dan dient zich de mogelijkheid aan om zes maanden stage te lopen bij Ärne Håkansson in zijn beroemde restaurant in het noorden van Zweden. Vol enthousiasme neemt ze ontslag om deze kans met beide handen aan te grijpen, al zal ze haar beste vriendin Iris verschrikkelijk missen.
Bregje vertrekt vol goede moed naar Zweden naar het leefgebied van de Sami. Hoewel haar baas er super aantrekkelijk uitziet, keurt hij haar geen blik waardig, maar laat haar de eerste tijd de simpelste werkjes in de keuken opknappen. Ze heeft geweldig spijt van haar beslissing en zou het liefste naar huis terugkeren. Toch probeert ze dapper vol te houden. Ze vermoedt dat haar baas een geheim bewaart, waarom hij zo nors en afgesloten is, terwijl zijn vrouw heel toegankelijk is.
Het verhaal leest vlot, je bent er zo doorheen. Dit eerste deel bestaat ook maar uit 63 bladzijden. Je maakt net kennis met het koude noorden van Zweden, krijgt een indruk van hotel-restaurant Eldslö en de mensen die er werken. Je voelt de spanning die Bregje voelt, ondanks dat haar baas haar eigenlijk links laat liggen en alleen maar bevelen geeft. In eerste instantie vermoedt ze dat dit bij de ‘ontgroeningsperiode’ hoort. Maar dan neemt ze zich voor de confrontatie aan te gaan.
Na het sluiten van het boek ben je eigenlijk nog niets wijzer geworden, maar door de cliffhanger waarmee het verhaal eindigt, word je toch nieuwsgierig naar het vervolg Proef, dat al uitgekomen is. Zal Bregje het volhouden en hoe zal haar verblijf verlopen?
De inhoud van dit eerste deel van De geheimen van de chef is heel summier. Wel lees je al een paar erotische scènes die veel van de twee vervolgdelen doen vermoeden. Hopelijk wordt er in die delen meer informatie prijsgegeven, want Smaak blijft erg aan de oppervlakte hangen met weinig diepgang. Hopelijk een nieuwe kans voor het vervolg.
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.
Bregje vertrekt vol goede moed naar Zweden naar het leefgebied van de Sami. Hoewel haar baas er super aantrekkelijk uitziet, keurt hij haar geen blik waardig, maar laat haar de eerste tijd de simpelste werkjes in de keuken opknappen. Ze heeft geweldig spijt van haar beslissing en zou het liefste naar huis terugkeren. Toch probeert ze dapper vol te houden. Ze vermoedt dat haar baas een geheim bewaart, waarom hij zo nors en afgesloten is, terwijl zijn vrouw heel toegankelijk is.
Het verhaal leest vlot, je bent er zo doorheen. Dit eerste deel bestaat ook maar uit 63 bladzijden. Je maakt net kennis met het koude noorden van Zweden, krijgt een indruk van hotel-restaurant Eldslö en de mensen die er werken. Je voelt de spanning die Bregje voelt, ondanks dat haar baas haar eigenlijk links laat liggen en alleen maar bevelen geeft. In eerste instantie vermoedt ze dat dit bij de ‘ontgroeningsperiode’ hoort. Maar dan neemt ze zich voor de confrontatie aan te gaan.
Na het sluiten van het boek ben je eigenlijk nog niets wijzer geworden, maar door de cliffhanger waarmee het verhaal eindigt, word je toch nieuwsgierig naar het vervolg Proef, dat al uitgekomen is. Zal Bregje het volhouden en hoe zal haar verblijf verlopen?
De inhoud van dit eerste deel van De geheimen van de chef is heel summier. Wel lees je al een paar erotische scènes die veel van de twee vervolgdelen doen vermoeden. Hopelijk wordt er in die delen meer informatie prijsgegeven, want Smaak blijft erg aan de oppervlakte hangen met weinig diepgang. Hopelijk een nieuwe kans voor het vervolg.
Meer recensies zijn te lezen op indeboekenkast.com.
2
Reageer op deze recensie