De Wetenschap of het Lot
Ik verwachtte bij dit YA boek een makkelijk en vlot te lezen feelgood roman onder ogen te krijgen. Maar hier werd ik wel een beetje in teleurgesteld. Dit is een verhaal dat vanuit 2 personen wordt beschreven. Ik moest hier toch echt even voor doorzetten om echt in het verhaal te komen. Toen ik deze eerste hobbel genomen had ging het lezen vlot en wilde ik hem eigenlijk niet wegleggen, maar in 1 keer uitlezen (alleen is dat niet zo handig als je alleen in de avond echt tijd hebt om te lezen). Het boek neemt je een dag (12 uur) mee in het leven van zowel Natasha als Daniël. Zij is van Jamacainse afkomst en hij van Koreaanse. Het laat het verschil tussen deze culturen zien en ontroert wat één ontmoeting in een platenzaak met je kan doen. Ga in dit boek mee in de verhalen vanuit het perspectief van Natasha of die van Daniël, ieder op zijn eigen manier, met zijn of haar eigen onzekerheden en belevingen. Laat je meenemen op een dag door New York met zijn verschillende wijken. Voel de twijfel, de onbereikbaarheid en de angst van deze twee jonge mensen. Wint de wetenschappelijke benadering van Natasha of heeft het lot iets anders in petto na deze eerste ontmoeting.