Benji maakte van mij een bleiterke

Harika 10 juni 2025
Dit is het tweede boek van Rob Gijbels dat ik lees en oh boy, wat een emotionele rollercoaster. Benjamin en Kasper nemen je vanaf de eerste pagina mee in hun wereld, van de start van hun vriendschap tot alle ups en downs onderweg. Ik heb gelachen, gedroomd én geweend. Ja Benji, je hebt van mij ook een bleiterke gemaakt.

Het is een coming-of-age verhaal over twee jongens in de jaren zeventig die elk op hun manier op zoek zijn naar zichzelf en hun plek in de wereld. Hun moeilijke band met hun vaders raakte me diep. Het bracht wel mooie gesprekken op gang met mijn eigen vader, ook hij groeide op in de jaren zeventig in Genk. Ik vroeg hem of hij ook zoveel stripverhalen las, naar Duitse films keek en of hij Old Shatterhand kent. Het antwoord is dus 'ja'.

En dan dat leuke detail op het einde: een QR-code naar een playlist met muziek uit die tijd. Zet de playlist op en ga samen met Benji en Kasper wolken lezen. Dus stop met deze review te lezen. Begin gewoon aan het boek. Een echte aanrader!