Heerlijk en origineel kerstverhaal!

HeavenLeighBooks 19 oktober 2025
“Good spirits” van B.K. Borison is het ultieme Kerstboek om in de aanloopt naar de kerst te lezen. Het is een hartverwarmend en origineel verhaal dat zich afspeelt in de dagen voor kerst (en een klein beetje daarna). Direct vanaf de eerste hoofdstukken weten de hoofdpersonages Harriet en Nolan je hart te veroveren. Harriet York maakt dit jaar kennis met een wel heel charmante verschijning, de aantrekkelijke Nolan Callahan. Hij komt alleen niet zonder reden op haar pad. Nolan blijkt de geest van voorbije kerstfeesten te zijn, gestuurd om Harriet de fouten uit haar verleden onder ogen te laten zien. Voor Nolan de zoveelste routineklus, tot hij bij Harriet iets voelt wat hij nog nooit eerder gevoeld heeft. Ze proberen samen haar verleden te doorgronden, maar misschien zoeken ze in de verkeerde hoeken, wat de oplossing lijken ze maar niet te kunnen vinden..

Een kerstverhaal over een geest die niet weet wat hij zoekt tot hij er per ongeluk tegenaan loopt en een vrouw met een hart van goud die meer voor zichzelf moet kiezen in plaat van alleen maar anderen te pleasen. Gooi daar nog een sappig forced proximity sausje overheen en je hebt dit heerlijke feelgood verhaal dat je niet meer weg kunt leggen. De magie en de sprongen naar het verleden geven het verhaal een leuke twist en meer diepgang, omdat je beide personages daardoor ook steeds een beetje beter leert kennen en ook de keuze die ze maken daardoor beter begrijpt. Zo vormt zich een mooie diepere laag, waarin beide personages elkaar nog beter leren kennen, zichzelf ontdekken, zich ontwikkelen en ook weer leren van elkaar. Fouten maken is menselijk en het maakt je tot de persoon die je op de dag van vandaag bent. Gelukkig kun je altijd leren van de fouten die je maakt, al is het ook belangrijk om jezelf daarbij niet uit het oog te verliezen.

De schrijfstijl van B.K. Morison is vermakelijk, hartverwarmend, sfeervol, liefdevol en verslavend. Je moet gewoon weten hoe dit verhaal afloopt voor Harriet en Nolan. Je genieten van hun gekibbel, geflirt, je ziet ze naar elkaar toe groeien en je bereid jezelf ondertussen voor op het einde dat nog moet gaan komen, want ja een geest en een mens, dat roept wel wat vragen op. Al blijft het natuurlijk feelgood, toch had ik het einde anders verwacht, neemt niet weg dat ik het met een grote glimlach en een zucht uitgelezen heb! “Good spirits” is het ultieme feelgood kerstverhaal voor deze herfst/winter, eentje met een hele originele twist. Genieten van begin tot einde.

Meer recensies van HeavenLeighBooks

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.