Spannende thriller

11 mrt 2015

De 17- jarige Sanne doet een vreselijke ontdekking wanneer ze van school naar huis wandelt. Bepaalde beelden zullen nooit meer van haar netvlies verdwijnen. Vreselijke, mooi, unieke en zeer ontroerende momenten zorgen ervoor dat ze in een achtbaan vol emoties terechtkomt. Kan een meisje van zeventien hier wel mee omgaan?

Ik vind dit een erg leuk boek, met een spannende en realistisch verhaallijn. Ik werd meegesleept in het verhaal. Het is alsof je er zelf middenin zit. Ik was ook erg te spreken over de emoties die Sanne voelde: “Ik word wakker en vraag me af waar ik ben. Ik zie een oude man tegenover me liggen en naast me ligt een jonge vrouw. Er staan nog andere bedden voorzien van apparatuur. Er hangt een vreemde lucht in de kamer. Al snel begrijp ik dat ik in een ziekenhuis lig. Opeens zie ik beelden voor me, de beelden uit het bos. Halfnaakt heb ik daar gelegen. Ik had alleen mijn ondergoed nog aan en mijn vader lag tegenover me. Is hij nu dood? Volgens mij heb ik hem gedood. Zo zag hij er ook uit, herinner ik me. Hij bewoog niet, er lag bloed over zijn lichaam en zijn gezicht was lijkbleek. Zij ogen keken mijn kant uit. Ze drongen door de mijne. Ik word er opnieuw bang van”, dit is een spannende stuk uit het boek.

Ik had andere verwachtingen van het boek voordat ik er aan begon. Ik dacht eerder dat Sanne een misbruikslachtoffer was of een alcoholist. Dit boek is vlot geschreven, kent een intrigerende en spannende verhaallijn. De spanning was totaal niet te weerstaan en ik kon niet meer stoppen met lezen. De schrijfster heeft de emoties op de juiste plek weten te werken. In 147 bladzijdes wordt verteld wat Sanne allemaal meemaakt. Ook haar vader speelt hierbij een grote rol. Ben je benieuwd geworden? Lees dit boek!

Dit boek is geschreven door Dieuwertje Mangeng (1986), zij schrijft al gedichtjes vanaf haar tiende en een aantal jaren geleden heeft ze de stap gezet om te beginnen met een verhaallijn, die nu is omgetoverd tot een boek. In 2010 is ze afgestudeerd als Social Worker aan de Hogeschool Zuyd in Sittard. Na haar scriptie heeft ze samen met haar collega het wensenboekje Dit is wie IK ben & dit is wat IK wil geschreven.

officiele bron: www.vbnow.nl

Meer recensies van