Meteen beeld bij
Pascale Bruinen is officier van justitie en geeft de lezer in ‘Mijn eerste lijk is gelukkig vers’ een kijkje in de keuken van politie, verdachten, rechters en advocaten. Ook schrijft ze wekelijks een column in het Algemeen Dagblad over haar belevenissen in en rond de rechtszaal.
Het boek begint als Pascale nog advocate is en gevraagd wordt voor de functie van officier van justitie. Wat meteen opvalt is dat ze hier bij haar beweegredenen voor dit werk en haar overpeinzingen op wat ze allemaal meemaakt met de lezer deelt. Dit maakt het boek persoonlijk. Haar schrijfstijl is prettig, boeiend en prikkelend.
Gaandeweg het boek krijgt de lezer aan de hand van de belevenissen van Pascale steeds meer beeld bij hoe het er in haar werkveld aan toe gaat. Door haar persoonlijke benadering en een gezonde, maar gepaste dosis humor krijg je er vaak ook meteen beeld bij. Zo slaagt zij er goed in om deze toch heel serieuze wereld op een niet megazware manier onder de aandacht te brengen.
Schrijven kan Pascal Bruinen zeker en de stof is zowat onuitputtelijk, vermoed ik!