Een roman die je hart zou raken
Het boek begint met de geboorte van Sonny Boy, die als een wonderkind beschouwd wordt. Het verhaal gaat vervolgens over Sonny Boy's leven en de kracht die hij heeft om mensen te helpen.
Ik vond het een lastig boek om te lezen omdat je heel veel informatie krijgt over heel veel verschillende onderwerpen en die lopen vaak ook door elkaar heen. Dit maakte het voor mij soms lastig om te volgen. Het verhaal was erg mooi geschreven en ik werd helemaal in het verhaal meegenomen. Ik vond het ook erg interessant om te lezen over dit waargebeurde verhaal in de oorlog en hoe deze tijd door de mensen werd ervaren.
Op lezen voor de lijst wordt Sonny Boy als een niveau 3 boek bestempeld. Dat vindt passend. Het boek is niet chronologisch geschreven, want er waren veel sprongen in tijd en plaats, vooral aan het begin en het einde van het boek. Dit maakt het soms moeilijk om te begrijpen. Het boek is in hedendaags Nederlands geschreven, maar de schrijver gebruikt wel vaak moeilijke woorden wat het soms lastig maakte voor mij. Het boek is in de alwetende verteller geschreven, die je met het verhaal meesleepte. Mijn leesniveau is niveau twee, het boek was dus eigenlijk te moeilijk voor mij. Toch was het redelijk te doen om dit boek te lezen. Ik raad het zeker aan om het boek te gaan lezen