Yrsa Sigurdardóttir is met dit boek aan de derde in de Thóra Gudmundsdóttir-serie. Ze heeft sinds 2005 bijna jaarlijks wel een thriller geschreven, enkele stand-alones, in 2014 startte ze een nieuwe misdaadserie en eerder bracht ze ook kinder- en jeugdboeken uit. Deze IJslandse is daarnaast civiel ingenieur in Reykjavik.
Ze schrijft met veel flair en humor haar boeken wat garant staat voor een groot leesplezier. Daarnaast weet ze haar plot vakkundig op te bouwen en ze zet in op een volledige uitwerking, je kan niet anders dan nieuwsgierig zijn naar de oplossing van de misdaad. In dit geval een oude misdaad die toch wel de nodige vragen oproept, maar dan is er een recente moord die ook geconnecteerd is met de verdachte. Thóra's familie duikt zijdelings soms op in het verhaal om haar als personage beter neer te zetten, dit is echter niet goed geïntegreerd en komt dus wat raar over. De plotwendingen zijn meestal verrassend en het einde al helemaal, knap gedaan.
Smeulend vuur is geen geweldig spannend verhaal en het verloopt enigszins traag ook al door de gedetailleerde uitwerking, maar het heeft een geweldig goed geconstrueerde plot mét een verrassende ontknoping. Yrsa Sigurdardóttir schrijft boeiende verhalen waar je je vanzelf in kunt verliezen, en haar humor geeft het net dat tikkeltje meer.

Reacties op: Goed geconstrueerde plot en verrassende ontknoping

132
Smeulend vuur - Yrsa Sigurdardottir
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners
Gesponsorde boeken