Advertentie

Wat ik knap vind is dat Kubica in dit boek vanaf de eerste zin voor een onderhuidse spanning zorgt en dat het spannend blijft tot het einde. Wat meehielp is dat het niet alleen bij onderhuidse spanning bleef, maar dat er ook echt spannende scenes waren. Daarnaast vind ik de personages zeer geloofwaardig neergezet, goed doordacht en met oog voor wat ze hebben meegemaakt. Ook de opbouw vind ik goed, waarbij de perspectiefkeuzes en -wisselingen goed meehelpen bij de opbouw en de spanning van het hele verhaal.

Het verhaal wordt hoofdzakelijk geschreven vanuit Sadie. Sadie is een hardwerkende arts die steeds meer vragen krijgt bij de dingen die rondom haar gebeuren en die probeert te wennen aan hun nieuwe leven in een nieuwe omgeving. Ze geniet van haar kinderen, maar de gebeurtenissen waar ze van ontvlucht zijn, blijven een rol spelen als het gaat om wie ze vertrouwt. Stap voor stap ontvouwt zich wat er gebeurd is en wie zij en haar gezinsleden zijn. Haar partner Will is een huisvader en parttime docent die altijd voor het gezin klaar staat. Haar jongste zoon Tate is onbevangen en speels. De oudste Otto trekt zich wat meer terug en Sadie maakt zich zorgen of hij wel voldoende aansluiting krijgt. Daarnaast worden er stukken verhaal geschreven vanuit Camille, een wat grillige en gedreven vrouw, en Muisje, een jong, gevoelig meisje dat zich probeert staande te houden met een grillige stiefmoeder. Sadie en haar gezin zijn komen wonen bij Imogen, een wat duistere puber, die lijdt onder wat ze heeft meegemaakt. Als in hun omgeving een moord wordt gepleegd en het huis steeds meer duistere dingen prijsgeeft, weet Sadie niet meer waar ze het zoeken moet.

De onbekende vrouw had steeds mijn volle aandacht. Ik vind het een boeiend verhaal en een aanrader. Het was goed en begrijpelijk geschreven. Bepaalde aspecten vond ik zeker aangrijpend als ik kijk naar wat Sadie, Imogen en Muisje meemaken. Ik zou dit boek typeren als een sterke psychologische thriller die geloofwaardig is neergezet en met een verrassend plot. Aanrader!

Reacties op: Sterke psychologische thriller

29
De onbekende vrouw - Mary Kubica
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners