Geweldig mooi

Verrassend dat dit geen coming of age bleef tav gender, maar een coming of age in de hectiek van het leven, in de hectiek van familieverhouding en in de hectiek van leven en omgaan met ziekte en dood. Een 'vol' boek als het gaat om thema's, symboliek, gedachten met mooie zinnen en wijsheden. Daarmee vond ik het ook origineel. Ik kan me bijna niet voorstellen dat dit verzonnen is. Ik heb genoten van de schrijfstijl. Ik bleef geboeid door de hoofdpersonage. Ik vond het ook goed opgebouwd, niet alleen door de betekenis van de seizoen en cyclussen maar ook doordat soms wat bedekt bleef waar de hoofdpersoon doorheen ging, wat paste bij dat het voor zijn omgeving ook zo onzichtbaar was.
Dit boek heeft me echt geraakt.

Meer recensies van Heleen van der Velde