Prachtige, boomrijke familieroman
Over bomen en bossen maar vooral over een familie die verbonden is door de naam Greenwood, zowel door de naam als door alle facetten van bomen. Christie heeft een prachtige roman geschreven met een opbouw die de stamboom van Jake behandelt door terug in de tijd te gaan tot het middelpunt of startpunt, om daarna vooruit in de tijd te gaan tot waar het boek begon. Alsof je door de jaarringen van een boomstam heen gaat. Zeer origineel en passend! Overal komt de verbinding met hout, bomen en bos terug, waarbij per generatie elke personage iets tegen of voor bomen/natuur heeft. De ontwikkeling van de personages komt door de opbouw van het boek zeer goed tot zijn recht. Mooi om te lezen, hoe keuzes tot stand komen en hoe deze en je wortels (of je ze nu kent of niet) doorwerken in de levens van deze personages. Leer je de personage eerst door de ogen van de jongere generatie kennen, door de opbouw leer je daarna de personage echt kennen, waarna de volgende verhalen steeds meer prijsgeven zodat je toegroeit naar het kennen van de wortels en familiegeschiedenis van Jake.
Het is 2038. Jake werkt in een bomenparadijs op Greenwood Island, het enige plekje op aarde waar ze kan genieten van het groen en zuurstof. Jake maakt zich constant zorgen over haar studieschuld, de regels waar ze zich van haar baas aan moet houden en haar toekomst. Haar achternaam Greenwood lijkt een toevallige verbinding met de naam van het Greenwood Island, totdat haar ex-vriend komt met een dagboek. Hij is ervan overtuigd dat dit dagboek haar toekomst kan veranderen. Wat volgt is een prachtige kennismaking met de Greenwoods en hun keuzes door de tijd heen.
Tijdens het lezen zijn prachtige quotes en symboliek te ontdekken, alles is zeer goed doordacht door Christie. Prachtige paperback, zowel van binnen als van buiten. Ik heb genoten. Dit boek koester ik. Aanrader!