Spannend en aansprekend
Wat een spannend zelf-leesboek. Rowin is een aansprekend personage dat alleen contact heeft met haar moeder en verder alleen met overleden familieleden op het kerkhof achter haar huis. In die zin vind ik het een eenzaam meisje, maar het gekke is dat dat niet zo voelt. Het is leuk om je te verplaatsen in een personage met bijzondere gaven zoals geesten zien en voelen en de reuzensprongen die ze uiteindelijk kon maken. Het boek is daarmee niet voor iedereen passend. Het lijkt me dat er kinderen zijn die niet zo goed over geesten of enge visioenen kunnen lezen. Het is geschreven in korte hoofdstukken en elk hoofdstuk begint met een nummer en een half zwarte cover met witte letters terwijl je in het zwart grafstenen en twee kraaien ziet. Mooi vormgegeven. Ook de cover vind ik mooi en aantrekkelijk. Het is wel echt een boek dat ik zou oppakken. De opbouw van het verhaal is goed. Het taalgebruik is prettig, goede woordkeuzes waarmee net een andere nuance wordt gelegd (bv vrolijk huppelende hond, de regen roffelt). Daarnaast geen overbodige woorden of zinnen. Ik hoop dat dit een serie wordt.
Als je niet bang bent aangelegd een heerlijk innemend verhaal, goed debuut.