verrassend debuut

Heleen van der Velde Heleen van der Velde
5 mrt 2021

Een verrassend en veelbelovend debuut. Meteen de start van een nieuwe serie waar ik zin in heb.
Het plot is enorm goed opgebouwd, waarbij je als lezer vaak op het verkeerde been wordt gezet en pas op het eind alle puzzelstukjes op hun plaats vallen. Er is voldoende aandacht voor karakteropbouw. De personages spreken tot de verbeelding en de hoofdpersoon biedt genoeg om ook in volgende delen een boeiend personage te zijn. Daarnaast zijn er genoeg andere personen in het dorp die ik graag in een volgend deel tegenkom.

Wat begint met een prachtige act waarbij vier vrouwen in klederdracht uit een vliegtuig springen en al paraglidend naar beneden gaan, met aandacht voor de Noorse omgeving, resulteert deze in de dood van een van hen. Agnes, die de vier vrouwen nog kent vanuit hun middelbare schooltijd, is als journalist aan het werk als ze de ramp ziet gebeuren. Ze gaat op zoektocht, houdt interviews en komt andere informatie te weten dan de politie. Ondertussen houdt ze contact met haar vriend Victor die bij de politie werkt. Als haar redacteur niet mee wil werken aan haar artikelen en ze het verbod krijgt om nog verder onderzoek te doen, houdt haar dat niet tegen. Naast het verhaal en de spanning heb ik ook genoten van de Noorse omgeving.

Meer recensies van Heleen van der Velde