Nieuwsgierig, teder, warm, ... een heerlijke ontdekking 🥰🔥☺️

Helgalovesreading1 Helgalovesreading1
27 apr 2026

Dit is de eerste keer dat ik een erotisch boek lees en ik begon er zonder echte verwachtingen aan. Al snel merkte ik dat het verhaal heel vlot leest en dat ik er gemakkelijk in kwam.De personages voelen menselijk en herkenbaar, vooral Vera, die net als de lezer een voor haar onbekende wereld binnenstapt.

Het verhaal van Mathilda en Vera voelt oprecht en menselijk. Wat begint als een professioneel interview, groeit langzaam uit tot iets intiems en echts. Juist die opbouw maakte dat het voor mij niet alleen om erotiek draaide, maar ook om nieuwsgierigheid, vertrouwen en verliefd worden. Als lezer kijk je samen met Vera een wereld binnen die nieuw en soms spannend is, maar nooit kil of afstandelijk aanvoelt.

Omdat dit mijn eerste ervaring met dit genre is, was ik bang dat het misschien te expliciet of ongemakkeljk zou zijn. Dat bleek niet zo. Merie Marewij schrijft prikkelend, maar ook met een lichte toon en af en toe humor. Dat maakte het voor mij prettig om te lezen en zorgde ervoor dat het verhaal nooit geforceerd aanvoelde.

Wat ik fijn vond, is dat het boek niet alleen draait om erotiek, maar ook om verliefd worden, ontdekken en af en toe een knipoog. De schrijfstijl voelt los en vrolijk, alsof de schrijfster je af en toe even aankijkt en denkt: ja, ik weet het..

Voor mij was dit boek een verrassende en fijne eerste ervaring met dit genre. Het liet me zien dat erotiek ook zacht, persoonlijk en liefdevol kan zijn. Een boek dat ik met een goed gevoel heb gelezen.

📖 18+. Mathilda heeft een succesvolle erotische massagepraktijk. Daarnaast biedt ze haar klanten een erotisch rollenspel aan. Vera meldt zich aan bij haar praktijk en ze worden op slag verliefd op elkaar. Vera vraagt of ze haar mag interviewen voor een artikel in het tijdschrift waar ze voor werkt. Mathilda stemt toe en de vrouwen krijgen een liefdesrelatie. Vera maakt kennis met de onalledaagse wereld van Mathilda en werkt een erotische bucketlist af...

🙈🩷

Meer recensies van Helgalovesreading1