Wat als iemand je identiteit steelt?
Wanneer er een nieuw boek van Lynn Austin uitkomt, kan ik niet wachten om het te lezen. Slechts weinig schrijfsters kunnen zich zo goed inleven en maken zulke mooie zinnen als Lynn Austin. Ook deze roman stelde me niet teleur. Dit keer schreef ze een verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat zich grotendeels afspeelt in Engeland. Twee jongedames ontwikkelen een schijnbaar onmogelijke vriendschap. Audrey woont op het statige Wellingford Hall waar ze wordt klaargestoomd om een goede huwelijkspartner te vinden. Eve en haar moeder werken voor de familie. Tijdens de oorlog vallen die standenverschillen weg, maar buiten dat zijn ze ook heel verschillende persoonlijkheden. Eve is de dapperste van de twee en ze daagt Audrey uit om moed te tonen. Zo maken ze tijdens de oorlog de meest verschrikkelijke dingen mee en hebben ze elkaar hard nodig. Als Audrey gewond raakt, blijkt hoeveel ze om elkaar geven. Helaas blijven ze altijd jaloers op elkaar. Ze hebben hun leven verspild met te wensen wat de ander had. Jammer dat ze niet zagen wat ze zelf hadden en dat ze daarmee tevreden konden zijn. Het boek verklapt eigenlijk gelijk aan het begin al dat Eve Audreys leven heeft ingepikt. Daarna wordt er uitgewerkt hoe dat zo is gekomen. Tot het laatst toe blijft de vraag hoe het nu opgelost moet worden en of hun vriendschap dit verraad overleeft. De schrijfster was benieuwd welke invloed de gruwelijkheden van de oorlog op het geloof zou hebben en heeft beide hoofdpersonen daar op hun eigen manier mee om laten gaan. Ze laat heel goed zien hoe begrijpelijk het is om verkeerde keuzes te maken, zonder het goed te praten. De twee vriendinnen groeien uiteindelijk op tot dappere vrouwen die weten wat ze willen. Als lezer duik je in het leven van Audrey en Eve; je leeft mee als ze lachen, verliefd worden, bang of verdrietig zijn en op het eind zichzelf vinden. Een geweldig verhaal over de band van vriendschap en de kracht van vergeving.