Oude herinneringen en nieuwe geheimen

Henny 12 juli 2025
Ik las in ruil voor een recensie het boek Crossroads van Devney Perry, vertaald door Kyra Ivens (Uitgeverij Zomer & Keuning). Dit is het eerste deel in de nieuwe serie ‘Haven River Ranch’.

Het verhaal gaat over Indya Keller, enige dochter van een rijke vastgoed ondernemer uit Texas, die samen met haar ouders in de vakanties naar het Crazy Mountain Cattle Resort in Montana gaat.
Dit resort is, samen met de bijbehorende ranch, eigendom van Curtis en Lily Haven. Tijdens deze vakanties leert ze West Haven, de zoon van Curtis en Lily kennen en in het verhaal wordt de zich ontwikkelende relatie tussen Indya en West beschreven met alle ups en downs, misverstanden en ‘steamy’ scenes.

Het verhaal begint als Indya teruggaat naar Montana waar ze de Crazy Mountain Cattle Resort heeft gekocht van de bijna failliete Curtis. Ze wil het verwaarloosde resort weer winstgevend maken, maar stuit daarbij op veel vijandigheid en tegenstand. Aan het eind van het verhaal wordt duidelijk waarom ze de ranch heeft gekocht of ze haar doelstellingen behaald heeft.

De hoofdstukken worden afwisselend vanuit het heden en het verleden geschreven, waarbij de hoofdstukken in het heden wisselend vanuit Indya en West verteld worden. De hoofdstukken uit het verleden, d.w.z. iedere vakantie die Indya met haar ouders in Montana doorbrengt, worden vanuit het standpunt van Indya verteld. Daaruit blijkt dat ze door omstandigheden niet jaarlijks naar Montana zijn gekomen. In de eerste beschreven vakantie zijn Indya 8 en West 10 jaar oud.

De setting wordt beeldend omschreven en aan de gebruikte taal merk je bijvoorbeeld dat Indya en West gedurende het verhaal zich van kind naar volwassene ontwikkelen. Dingen die gezegd worden, worden afgewisseld met dingen die gedacht worden. Voor mij was dat soms wat verwarrend. Aan het eind van het verhaal blijven er nog wat ‘open eindjes’ over, die waarschijnlijk in het tweede deel opgepakt gaan worden.
Ik vond het een fijn boek om als ontspanning tussendoor of in de vakantie te lezen; het verhaal leest vlot weg en je hoeft er niet al te veel bij na te denken.
Prima verhaal; ik zou er 3,5 sterren aan willen geven. Aangezien dat niet kan en ik 4 sterren te veel vind, zijn het 3 sterren geworden.

Meer recensies van Henny