Lief en leed in Bergen

Henny Valkenberg 21 september 2025
Dank aan Vrouwenthrillers/De Crime Compagnie. Ik won dit E-book voor een recensie. Dit was het tweede boek (nummer 1 was Zomergasten) van Liz Ouwens dat ik mocht lezen. Het eerste boek was me goed bevallen, dus ik was heel benieuwd naar dit boek.
Korte inhoud: Rosie groeit op in de strandtent van haar ouders in Bergen aan Zee, zomers vol zon, zee en strand. Maar door de komst van de mysterieuze badgasten Herman en Sonja verandert alles. Haar moeder raakt verstrikt in een gevaarlijk spel van verleiding, en Rosies onbezorgde leven valt uit elkaar. Jaren later keert Rosie, nu rechercheur, terug naar het Bergen aan Zee van haar jeugd. Haar vader is verdwenen en ze zet alles op alles om hem te zoeken. Al snel komen heftige gebeurtenissen uit het verleden boven en zet een onverwachte ontmoeting haar wereld op z’n kop. Kan ze haar vader op tijd vinden, of is het al te laat?
Mijn mening: Ik vond allereerst de cover van het boek heel mooi, Rosie, strand en strandtent zijn afgebeeld. Het verhaal heeft twee tijdlijnen: de jeugd van Rosie en haar volwassen leven. Ze vloeien in elkaar over maar het is altijd heel duidelijk in welke periode het verhaal zit. In het verleden zie je Rosies moeder Helena en haar schoonouders die heel koud en kil zijn naar hun schoondochter. Op een bepaald moment dacht ik dat ik wist wat er gebeurd was, maar op het einde was er een compleet andere ontwikkeling.

Meer recensies van Henny Valkenberg

Is De nomade van Anya Niewierra jouw favoriete boek van het jaar? Stem nu!

Een ontroerende en betoverende roman over familie, herinneringen en hoop, waarin het verleden van Libanon wordt verweven met de zoektocht van twee Canadese zussen naar hun roots. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Na de mysterieuze dood van haar beroemde moeder ontvangt Mackenzie brieven die duistere geheimen onthullen achter haar moeders succes. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.