Pectierfe
Hanneke Meier – De perfecte dochter
Via Vrouwenthrillers en de Crime Compagnie kwam ik in het bezit van het E-book ‘De perfecte dochter’ geschreven door Hanneke Meier. Ik mocht het lezen in ruil voor een recensie, waarvoor mijn dank.
Korte inhoud: De perfecte dochter is Noa, die samen met haar oudere zus, Deide, opgroeit in een perfect gezin; althans voor de buitenwereld. Als ze volwassen is, runt ze samen met haar moeder een exclusieve tweedehandswinkel, Flawless. Door een ongeluk kan haar moeder tijdelijk niet werken, dus Noa moet de winkel alleen draaiende houden. Gevolg de eerste scheurtjes verschijnen in de perfectie ondanks dat Nora alle moeite doet om alles perfect te houden. Als Noa een briefje vindt met een rare tekst gaat ze natuurlijk op onderzoek uit. Ook is Noa bij een psycholoog onder behandeling.
Mijn mening: het boek heeft een makkelijke stijl en is daardoor goed te volgen. De hang naar perfectie, voornamelijk door de moeder van Noa, loopt als een rode draad door het boek. Echt spannend wordt het boek in het tweede gedeelte. Dan wordt je echt meegesleurd in het verhaal. De ontknoping had ik niet zien aankomen en was voor mij heel verrassend. Dit was mijn kennismaking met deze auteur. Ik zal zeker nieuwe boeken van deze auteur op mijn Nog te lezen lijst zetten. Een aanrader.