Advertentie

Een ontdekking! Dit mooie, ontroerende verhaal van de Duitse schrijfster Dörte Hansen over een dorpsgemeenschap in het Noorden van Duitsland. Prima vertaald vanuit het Duits naar het Nederlands door Lucienne Pruijs.

Gaandeweg word je zelf een inwoner van het fictieve dorpje Brinkebüll. De verschillende families leer je steeds beter kennen en ook hoe de generaties verknocht zijn met het land, de wind en aan elkaar.
Schlagers, marsmuziek, Duitse dorpsrecepties, de lessen van hoofdonderwijzer Steensen, Marret Unnergang die de ondergang voorspelt. Het winkeltje van Dora, de ruilverkaveling....
Nooit geweten, dat een schlager mooi kon zijn!
Kostelijk en ontroerend, met een vriendelijke, liefdevolle kijk allemaal tijdloos beschreven door Hansen. Dit is zo’n boek dat je niet wilt uitlezen, zo mooi is het. Het beschrijft weliswaar de langzame teloorgang van het boerenbedrijf, en toch ook de onverzettelijkheid en tijdloosheid van bepaalde waarden.

Kortom, een aanrader dit boek met de intelligente en zachtaardige Ingwer, de beresterke Sönke en de stille Ella in de hoofdrollen. De familie die het dorpscafé runt en waar het boerenleven gevierd wordt, zolang dat nog kan. Een ander element dat een belangrijke rol speelt in het boek, is de liefde voor de taal. De Platduitse zinnen, die we -soms met enige moeite- als Nederlanders goed kunnen begrijpen.

Een vervolg zou fantastisch zijn.

Reacties op: Een prachtige schlager

68
Middaguur - Dörte Hansen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners