Ik heb mijn twijfels over dit 1e deel. Het verhaal begint sterk met de moord op een jonge Noor en zijn vriend die compleet onder het bloed zit. Ze waren aan het kamperen aan het meer. Lance Hansen (bossmeris) krijgt een melding van illegale kampeeractiviteiten en gaat op onderzoek uit. Daarbij krijgt hij de tent in het oog van de Noren. Een van de mannen blijkt vermoord en de ander is in shock. Wat is er die nacht gebeurd bij het meer?
Daarna volgt er een verhaal over de geschiedenis van het district. Dit komt mede doordat Lance de lokale historicus is. Hierin twijfelt hij over een eerdere moord die gepleegd moet zijn rond 1890. Hij wil er per se achter komen of het wel of geen moord was. Ondertussen loopt het onderzoek naar de moord op de Noor waarbij de FBI is ingeschakeld. Lance komt tijdens het onderzoek ergens achter wat met zijn familie te maken heeft. Houdt hij dit geheim voor de politie of verteld hij het?
Het boek heeft een zeer open einde dus ben benieuwd of de waardering hoger wordt nadat ik deel 2 en 3 heb gelezen.