Fascinerend als een prachtig wiskunde mysterie!

Icegini Icegini
6 apr 2026

Mijn hoofd moet nog even bijkomen van dit verhaal dat ik afgelopen weekend heb gelezen. Geen onnodige schokkende moorden, geen details of schrijfstijl die een griezelig gevoel creëren of fascinerende, plotselinge wendingen in het verhaal. Maar een Japans gevoel, kalm, een ongelooflijk opgebouwd verhaal waarbij je hersenen overuren draaien. Op een zen-achtige manier, alsof je een wiskundig probleem oplost. Ik kreeg dit boek via een blind date en zodra ik het uitpakte, had ik het gevoel dat dit een boek was waar ik dol op zou zijn. Ik had me niet kunnen voorstellen dat ik zo'n geweldige puzzel zou lezen, zo prachtig in elkaar gezet. Als iemand me zou vragen wat er in het verhaal gebeurt, zou ik zeggen dat er eigenlijk niet veel gebeurt. Maar net als een Zwitsers uurwerk werken alle kleine onderdelen nauwgezet samen achter wat zichtbaar is voor wie kijkt, of in dit geval voor wie een moord onderzoekt. Je begint niet vaak aan een thriller waarbij je de verdachten, de moordenaars, aanmoedigt... maar in dit verhaal was dat wel zo. Hoe dichter de rechercheurs bij de waarheid leken te komen, hoe minder ik die wilde. Ik heb dit fantastische verhaal verslonden, waarin het idee dat dingen in het leven doen omdat er een logica achter zit, de enige manier is om te leven, wat me enorm aansprak. Wiskundige vraagstukken liepen als een rode draad door het verhaal en misschien is het niet zo vreemd dat ik daar ook zo van houd.

Meer recensies van Icegini