Psychologische nachtmerrie
Een psychologische reis door het leven van Joseph K., een gewone man die op een dag wakker wordt en ontdekt dat hij beschuldigd wordt van een misdaad die hij niet heeft begaan, een misdaad waarvan de aard hem nooit wordt onthuld. Eenmaal gearresteerd, wordt hij vrijgelaten, maar moet hij zich regelmatig voor de rechter melden. Dit is iets dat hem gek maakt, omdat er nooit iets wordt opgelost. Naarmate hij steeds onzekerder wordt over zijn lot, wordt zijn privéleven, inclusief zijn werk bij een bank en zijn relaties met zijn hospita en een jonge buurvrouw, steeds onvoorspelbaarder. Terwijl K. probeert de controle te krijgen, slaagt hij er alleen maar in zijn eigen slopende neerwaartse spiraal te versnellen.
Van het begin tot het einde leest dit verhaal vlot, maar wordt de frustratie erger en de vragen waar maar geen antwoorden op komen meer en meer. Ik kan er niet uitkomen of ik het enkel een frustrerende verhaal vond of een prachtig in elkaar gestoken, psychologische verhaal/ nachtmerrie.