Geen sensatie verhaal
Romanzo criminale zoals het in het Italiaans genoemd is, is in Italië een enorm gekend verhaal. Iedereen kent het of heeft er ooit wel van gehoord of naar de bekende tv serie gekeken, misschien wel de film met de bekende acteurs Pierfrancesco Favino, Stefano Accorsi en Riccardo Scamarcio..alleen al vanwege hen zou ik naar de film kijken.
Dit verhaal over een groep criminelen die Rome gaat overnemen door middel van de drugshandel is anders dan de meeste "maffia" boeken. Het verhaal toont meer de relaties tussen de bendeleden, de karakters en hun leven. En niet enkel de bendeleden maar ook de politie leden, magistraten ... Er zijn regels, afspraken en processen die de leden volgen. Verleidingen en frustratie bij de magistraten. Ik vond het heel goed geschreven en interessant, geen sensatie verhaal of focus op de moorden.