Leuk jeugdboek
Ik ken de Marjolein serie niet maar vond deze vorig jaar in een uitverkoop bij de boekhandel. Dit boek is voor 13-16 jarige en heeft een mix van onderwerpen die voor die leeftijdsgroep echt nog actueel zijn, ook al is het boek uit 1954.
Marjolein is een opgewekte energieke Nederlandse meid die in contact komt met de eerste ervaringen mbt werken, de toekomst als volwassene, liefde en vrienden. In dit verhaal maakt Marjolein een plan om verlamde kinderen in een ziekenhuis op te beuren en neemt ze nog een groter project op zich met haar vrienden, namelijk geld inzamelen voor een ziekenboot!! Blijkbaar is dit typisch gedrag van Marjolein!
Ook al hoor ik helemaal niet tot de bedoelde leeftijdsgroep, ik heb enorm genoten van dit boek. Het is realistisch, toont gebruiken en denkwijzen uit de jaren vijftig, opgewekt en is heel goed geschreven. Enorm vlot om te lezen!