Het belang van Venus
Het gebeurd niet vaak dat een non fictie boek, en dan nog over zo'n specifiek onderwerp als de overgang van Venus in de achttiende eeuw, zo gemakkelijk leest.
Andrea Wulf heeft het voor elkaar gekregen om op een informatieve en luchtige manier ons mee te nemen op het avontuur van de vele wetenschappers die in de achttiende eeuw hoopten om Venus tussen de aarde en de zon te zien passeren en de nodige, correcte metingen te kunnen doen. Het belang hiervan werd in de hele wereld gevoeld, want er was nog niet echt informatie beschikbaar over hoe groot ons heelal wel zou kunnen zijn. En dus deden alle landen mee, werkten samen om dit spektakel mee te kunnen maken. Wetend dat het maar ongeveer elke 150 jaar gebeurd, zetten deze wetenschappers in 1761 en 1769 hun leven op het spel.
In Venus achterna heeft Andrea Wulf ons een idee gegeven over hoe het er in die tijd aan toe ging, wat deze wetenschappers meemaakten, hoe er toen gedacht werd... De vele informatie word met je gedeeld als een fictie boek dat je niet wilt stoppen met lezen en doet je beseffen hoeveel er veranderd is sinds die tijd, de vooruitgang die gemaakt is en hoeveel we te danken hebben aan de twee expedities die vele wetenschappers uit de hele wereld toen gemaakt hebben.