#iklasvandaag Zwarte Sneeuw
#iklasvandaag Zwarte Sneeuw van Simone van der Vlugt. Het boek gaat over de 14-jarige Emma Mullender en haar familie. Door de mislukte oogst in heel Limburg is de familie gedwongen om hun kleine boerderij te verlaten en in de mijnen van Kerkrade te gaan werken.
Het gezin kan van de inkomsten van de mijnen nauwelijks rondkomen, en dit wordt alleen maar erger als een deel van de mijnen instort waardoor het gezin minder inkomen heeft.
Emma zit samen met Rudolf opgesloten in de mijnen. Rudolf is de zoon van de eigenaar van de mijn, die juist op die dag naar de mijnen kwam kijken. Een prille liefde bloeit op tussen de twee. Rudolf wil ervoor zorgen dat Emma uit de benarde situatie komt waar haar familie inzit. Maar dat is lastiger dan gedacht.
Ik vond het een erg leuk boek en heb het in mijn jeugd meerdere malen gelezen. Jarenlang is deze spannende jeugdroman mijn favoriete boek geweest. Simone van der Vlugt werkt de karakters goed uit, en zorgt voor een spannende verhaallijn die, zeker bij kinderen, ervoor zorgen dat je snel verder wilt lezen. Het boek is dan ook absoluut een aanrader!
★★★★★
Ik geef het boek vijf sterren. Ik kan niet anders. Een jeugdboek dat ik zo vaak lees verdient het.
★★★★★