Goed plot, interessante hoofdpersonage
‘Ik kan je redden’ van Sofie Delporte is het eerste boek met inspecteur Olivia Leroy in de hoofdrol. Olivia is een eigenzinnige vrouw. Ze is erg op zichzelf en zoekt alleen korte contacten. Voor haar geen man en kinderen. Ze leeft voor haar werk bij het Bureau Vermiste Personen. Maar werken binnen een team is niet aan haar besteed. Olivia werkt liever alleen en moet dan ook regelmatig bij haar baas komen die haar wijst op het doel van het werken in een team.
Olivia moet een in de Polders opgegraven onbekende vrouw identificeren. Ze bijt zich vast in de zaak maar er zijn amper aanknopingspunten en elk spoor loopt dood. Dan wordt in de buurt een tweede lijk gevonden. Dit valt echter buiten de taken van Olivia. Maar terwijl de moordsectie zich focust op het vinden van de dader blijft Olivia koppig haar eigen onderzoek doen.
Sofie Delporte heeft met Inspecteur Olivia Leroy een interessant en lekker gewone personage gecreëerd die worstelt met zichzelf, haar liefdesleven en de rest van de wereld. Het is heerlijk om in haar gedachtegang van mee te gaan, het contact met haar familie, de liefde voor haar hond, haar dates en haar passie voor haar werk. Door kleine stukjes informatie leren we de vrouw achter de norse houding steeds iets beter kennen en begrijpen.
De schrijfstijl is vlot, levendig en met oog voor detail. Hierdoor komt de setting, personages en emoties tot leven en ga je als lezer gemakkelijk mee in de verhaallijnen. De personages zijn goed uitgewerkt en staan stevig in het verhaal. De opbouw is doordacht en meeslepend. De verhaallijnen in het heden en verleden groeien langzaam naar elkaar toe. Doordat de ontwikkelingen elkaar snel opvolgen en de lezer regelmatig misleiden, blijft het verhaal boeiend en meeslepend.
Wat is er gebeurd met de jonge vrouwen en wat is het verhaal achter die zelfbenoemde rockster? Sofie Delporte laat ons kennis maken met een intrigerende hoofdpersonage en laat twee afwisselende verhaallijnen samenkomen in een allesonthullende spannende ontknoping. Het luisterboek heeft een geweldige voorleesstem gekregen, aanrader!