Een verhaal vol happy vibes

ilonka.audiobooks 22 augustus 2025
'Samenkomen in de cottage is net zoiets als je favoriete afgedragen trui aantrekken. De tijd verloopt hier anders. Dingen veranderen, maar wij rekken uit, groeien en maken ruimte voor elkaar. Onze liefde is een plek waar we altijd terug naartoe kunnen en die als vanouds op ons zal wachten.Hier hoor je thuis.'

Elk jaar brengen Harriet en Wyn, samen met hun vriendengroep, een week door op hun vaste vakantieadres. Dit jaar zal hun laatste week samen zijn want het huis staat te koop. Dit is niet de enige reden dat deze vakantie anders zal zijn. Ook het feit dat Harriet en Wyn al zes maanden uit elkaar zijn zonder dat iemand hiervan op de hoogte is speelt mee. Om diverse redenen besluiten ze dit zo te laten om nog een laatste keer samen te zijn zoals al die jaren die ze als groep samen hebben doorgebracht. De vraag is of het lukt om hun relatie te faken in het bijzijn van de mensen die hen het beste kennen….

De week staat in het teken van herinneringen, afscheid nemen en nog een keer beleven wat altijd zo vanzelfsprekend was. Er wordt gelachen, gedronken, gehuild en feest gevierd. De vriendengroep is hecht maar ze hebben allemaal zo hun issues.

Emily Henry heeft een vlotte schrijfstijl. Ik kan haar keuze van personages en de ontwikkeling van de karakters erg waarderen. ‘Happy Place’ is een verhaal vol grappige momenten, romantische gevoelens en mijmerende herinneringen van een leuke en heel divers samengestelde vriendengroep.

Het verhaal wordt verteld vanuit Harriet. De hoofdstukken zijn verdeeld in vroeger tot nu (Happy place) en het heden (het echte leven) Hierdoor groeit het verleden naar het heden toe en ontstaat er een mooi totaalplaatje van de relatie tussen Harriet en Wyn. Van het ontstaan, het verloop en het einde. Het is zwijmelen, het is echt en oprecht, het is op en top een feelgood romance zonder te zoet te worden. Het luisterboek heeft een fijne stem gekregen, het verhaal wordt lekker vlot en pittig voorgelezen, echt van genoten!

Harriet en Wyn zijn twee sympathieke personages. Ze zijn een match, hebben een prachtige chemie en je wilt gewoon dat alles goed met ze gaat. Maar ze hebben allebei een leven waarin ze moeten dealen met verwachtingen, familie, gedachten, gevoelens en omstandigheden. Ze houden van elkaar maar je moet eerst van jezelf leren houden voor je klaar bent voor een relatie.

‘Happy Place’ is een hartverwarmend verhaal over liefde, onvoorwaardelijke vriendschap en het volgen van je eigen pad. Een verhaal vol happy vibes dat je na het lezen zal achterlaten met een glimlach op je gezicht…

Meer recensies van ilonka.audiobooks

In 1938 vluchten de Freuds van Wenen naar Londen, waar Anna Freud weeshuizen opricht en op zoek gaat naar erkenning en hechte vriendschappen.

De jonge, verloren Ambre komt na een mislukte zelfmoordpoging in een hotel in de bergen terecht, waar ze zichzelf en het leven opnieuw leert te ontdekken.