Een heerlijke feelgood vol summervibes

ilonka.audiobooks 08 augustus 2025
Nadya Viegas laat ons in het zonnige ‘Zon, zee en zandkastelen’ kennis maken met Amanda op het moment dat ze niet alleen haar baan kwijtraakt maar ook haar vriend op heterdaad betrapt met een ander. Al haar hele leven streeft ze het perfecte plaatje na wat moet ze nu? Op advies van haar beste vriendin vertrekt Amanda voor een yogavakantie naar Portugal om even op adem te komen. En hoewel ze zo flexibel is als een houten plank, gaat ze het avontuur aan.

'Geniet gewoon een beetje vaker van het moment. Dat is alles wat we hebben’

In dit vlot geschreven zomerse feelgoodverhaal valt Amanda voor de speelse en knappe yogaleraar Miguel. Hij leeft in het moment en leert haar te genieten van de kleine dingen in het nu en het loslaten van gedachten en verwachtingen. Ze ontdekt dat er onder de introverte ietwat gereserveerde Amanda nog een andere vrouw schuilgaat.

Amanda raakt in gesprek met Cecilia, een oudere Portugese vrouw, en stelt voor haar hondje uit te laten. Net als Miguel’s kijk op het leven inspireren de verhalen over het leven van Cecilia haar om naar haar eigen leven te kijken. Langzaam ontgroeit Amanda haar zo zorgvuldige opgebouwde kijk op het ‘perfecte leven’ dat ze altijd dacht te willen leiden.

‘Je hoeft niet te voldoen aan de verwachtingen van anderen. Zelfs niet aan die van je ouders. Kies gewoon je eigen levenspad’

‘Zon, zee en zandkastelen’ is niet alleen lekker vlot geschreven maar ook vlot voorgelezen. Het luisterboek luistert dan ook lekker weg. In dit korte verhaal laat Nadya Viegas niet alleen een zonnige setting met een aantal interessante personages tot leven komen. De persoonlijke reis die Amanda doormaakt is grappig, kleurrijk, inspirerend en zeer vermakelijk. Door het verhaal van Amanda samen te brengen met dat van Cecilia in combinatie met de knappe Miguel en de overspelige ex is het een heerlijke feelgoodmix vol summervibes geworden. Dit verhaal mag dus zeker niet ontbreken tijdens je vakantie!

Meer recensies van ilonka.audiobooks