Niet weg te leggen spannend

Op jonge leeftijd wordt Bo in de stad Utrecht aangehouden door een knappe man die haar wil scouten als model. Volgens hem heeft ze de looks om een succesvol model te worden.

Jaren later lijkt Bo, inmiddels een topmodel, het perfecte leven te leiden. Luxe reizen, exclusieve feestjes en een droom van een villa op Malta waar ze samen met haar man Nick woont. Aan dat ogenschijnlijk perfecte leventje komt een einde als haar aartsrivaal dood wordt aangetroffen. Is Bo de dader, of is zij juist het volgende slachtoffer?

‘Modelmoord’ wordt verteld vanuit Bo, maar ook vanuit een aantal andere boeiende perspectieven. In het verhaal staat het feest op de avond van de moord centraal. De verhaallijn bouwt op rondom de dagen, voor van en na het feest maar ook verder in het verleden. Hierdoor groeit niet alleen het verhaal door de gebeurtenissen in het verleden en heden maar zien we het ook vanuit verschillende invalshoeken.

Marelle Boersma heeft een vlotte en levendige schrijfstijl. Ze heeft het verhaal stevig neergezet met zonnig Malta en het ogenschijnlijk glamoureuze modellenleven als decor. De verhaallijnen zijn gedetailleerd uitgewerkt en nauwgezet met elkaar verweven. Eenmaal begonnen met lezen, blijkt stoppen steeds moeilijker. De lezer krijgt namelijk kleine stukjes informatie maar kan de puzzelstukjes pas richting het einde samenvoegen. De ontknoping is levendig en gedetailleerd beschreven en leest als een spannende filmscène.

Een actueel kijkje in de modellenwereld, een dodelijk slachtoffer op zonnig Malta als het begin van een ontrafeling van duistere praktijken. Marelle Boersma viert dit jaar haar 20-jarig jubileum als auteur en kan wat mij betreft de champagne laten knallen voor deze spannende pageturner!

Meer recensies van ilonka.audiobooks