Herfstige romance die zich afspeelt in de Schotse Hooglanden
Geluk met een slokje whisky van Simoné Steenkamp gaat over Milou die van haar overleden oom een huisje in de Schotse Hooglanden erft. Haar vader en haar oom hadden geen contact meer en Milou weet niet waarom.
Milou trekt naar Schotland en begint daar het huisje op te knappen. Ze leert er de dorpsbewoners kennen waaronder Colin tot wie ze zich meteen aangetrokken voelt. Maar Colin doet de ene keer nors, dan vriendelijk, dan is hij weer nors en afstandelijk, dan is hij lief en schiet hij haar te hulp,... Waarom is dat eigenlijk?
En wat is er nu in het verleden gebeurd tussen haar oom en vader?
Milou vraagt het zich af terwijl ze in Schotland verblijft, zich bezighoudt met het huis, af en toe een wandeling maakt of in de pub whisky drinkt met haar nieuwe vriendin Ella. Ondertussen moet ze beslissen wat ze met het huis gaat doen: verkopen, verhuren of maakt ze er een B&B van?
Dit is een heerlijke herfstige romance. Het mooie Schotland maakt het helemaal af. Ik heb de dorpsgenoten een voor een in mijn hart gesloten tijdens het lezen. Ik was zo benieuwd naar wat Milou met het huisje zou doen, of ze zou blijven, of het wat tussen haar en Colin zou worden, wat er tussen haar oom en vader was gebeurd,... Genoeg om de spanning erin te houden en je aandacht vast te houden.
Ik had wel graag meer beschrijvingen gezien van de Schotse natuur, dat had het nog leuker gemaakt.
Voor de rest kan ik echt geen opmerkingen maken, ik heb echt genoten van dit verhaal.
De schrijfster is zelf naar een dorp in Schotland geweest om research te doen en dat merk je.