Meer dan 4,5 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×
Lezersrecensie

Verassend

Ilsevdp 23 juli 2020
Voor de Indie Leesclub heb ik het boek Kamp Alpha gelezen. Dit boek stond al op mijn te lezen lijst.

Ik had verwacht dat het boek voornamelijk over een virus zou gaan. In de eerste hoofdstukken denk je al snel "oh een boek over Corona", de overeenkomsten zijn treffend. Opmerkelijk is het dat het boek in 2017-2019 is geschreven.

Als je de eerste hoofdstukken hebt gehad kom je in het daadwerkelijke verhaal. Het boek gaat voornamelijk over Arjen een jonge man met een hond en Li een vrijwillige zwerfster met haar fret.

In Nederland is een ziekte uitgebroken die zich verspreid via (huis)dieren. Alle dieren worden ingenomen en afgemaakt. Als er razzia's worden gehouden besluiten Arjen en Li, onafhankelijk van elkaar, zich bij het verzet aan te sluiten. Maar wat de intenties van het verzet zijn of van de verschillende personen binnen het verzet dat moet je zelf lezen.

Ik vond het zelf een leuk boek om te lezen. Soms is het een beetje kort door de bocht maar je blijft nieuwsgierig naar wat er nu precies aan de hand is met het verzet.
Het verhaal was in ieder geval niet wat ik ervan verwacht had.
Als je een boek wilt lezen dat als hoofdthema virus heeft, kom je bedrogen uit. Dit boek is meer een " We against the world" verhaal met als vijand een virus en mensen die machtsmisbruik maken.
Er komt nog een deel 2 en deze ga ik zeker ook lezen.
1

Reageer op deze recensie

Meer recensies van Ilsevdp

Gesponsord

Een ijzingwekkend en uiterst actueel vervolg in de succesvolle Millennium-serie, geschreven door de Zweedse bestsellerauteur Karin Smirnoff.

Een berger ontdekt in een scheepswrak het stoffelijk overschot van een duiker. Het onderzoek van rechercheur Liewe Cupido leidt naar een duikclub op Terschelling. Een duistere zaak.

Op welk moment zet je de regels opzij? De nieuwe beklemmend spannende thriller van Marion Pauw. Een vriendengroep is fantastisch. Tot die zich tegen je keert.

De nieuwe Nicci French. Een bloedstollend spannende thriller waarin oude en nieuwe politiezaken verstrengeld raken.

Een actuele thriller over Vladimir Poetins dochter. Hoever reiken de ambities van Poetin? Richt hij zijn vizier op de rest van Europa? En welke rol speelt zijn dochter Maria Poetina?

Bloedmaan, de bloedstollend spannende nieuwe bestseller van Jo Nesbø. Harry Hole is terug en moet in een race tegen de klok een seriemoordenaar ontmaskeren

In deze nieuwe spionagethriller komt de Repair Club onder leiding van Johan Antink samen voor een nieuwe zaak. De timer tikt genadeloos door en voor hij op nul staat, moet de moordenaar bekend zijn.

De baas van een Zweeds mijnbouwbedrijf wordt op gruwelijke wijze vermoord. Een jonge blinde vrouw besmeurd met bloed wordt als getuige in een kast gevonden. Wat is er echt gebeurd in het zomerhuis? 

Nieuwe thriller van de Gouden Strop-winnaar van 2021! Een doodgewone nieuwbouwwijk in Nederland. Daar gebeuren geen rare dingen. Toch?

Er gebeuren mysterieuze dingen in en rond de villa van Lynn en haar man, sterrenkok Camiel. Wie houdt zich anders voor in deze bloedstollende nieuwe thriller van Esther Verhoef?

Bloedspoor in de wijngaard en Wraak op Île Sordou: de nieuwe wervelende cosy crime van M.L. Longworth.