Steeds hetzelfde plot blijft boeien!

Ingrid 05 januari 2022
Dit is het derde of vierde boek dat ik van de zeven zussen-serie gelezen heb. Het plot is iedere keer hetzelfde: na het overlijden van pa Salt, krijgt iedere geadopteerde zus een aanwijzing om haar herkomst te achterhalen. Het boek bestaat daarna uit een serie terugblikken naar het verleden afgewisseld met het reisverhaal van iedere zus, en de romances die op haar pad komen.
Dat is het plot, en eigenlijk heb ik daar een soort weerstand tegen. Toch blijven de boeken je pakken. Omdat iedere zus anders is, iedere reis is anders, en je leert gaandeweg over de geschiedenis en cultuur van het betreffende land van herkomst. In het geval van CeCe, de hoofdpersoon in Parel zijn dat de aboriginals in Australië en al die avonturiers die daar in het verleden een nieuwe start hebben gemaakt.

Als deze boeken blijven boeien, moeten ze wel goed geschreven zijn.

Meer recensies van Ingrid