Mooi, maar soms iets te veel geschiedenisles

Ingrid 22 juli 2020
Mooi geschreven over het eigenlijk best wel tragische levensverhaal van Midhat - al lijkt hij dat zelf, zo blijkt aan het eind, toch niet zo te zien? Over de impact van keuzes die jezelf maakt - of die voor je gemaakt worden - op de loop van het leven. Een inkijkje in een andere cultuur, oordelen daarover of je weg erin vinden.

Af en toe is het iets te veel geschiedenisles, over de ingewikkelde Palestijnse zaak, en de rol van Engelsen, joden, moslims, christenen, opstandelingen en zelfs families hierin. Dat maakt het voor mij soms wat taai, en ook wel weer mooi omdat dit verhaal beschreven wordt vanuit het perspectief en de beleving van ‘gewone’ mensen, in een gewone stad.

Al met al toch een boekje dat je niet uit wilt lezen, omdat het dan ook afgelopen is.

Meer recensies van Ingrid