Nooit meer thuis

Inmijneigenwereld 20 november 2025
Nooit meer thuis inge spaan

Dit verhaal lag al een hele tijd klaar om gelezen te worden. Met dit boek heb ik bovendien mijn 25-boeken-in-2024-challenge gehaald!
Eerder las ik al Schrikkeldag, De huisarts en Uitgespeeld.

Het verhaal speelt zich af in Malendorp een kleine hechte gemeenschap met 1 basisschool.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit Nicoline en Meriam tevens tussen een maand geleden en het heden.
Nooit meer thuis is een spannende psychologische thriller dat gaat over 2 moeders die er alles voor over hebben om hun dochters gelukkig te zien. Wat zou jij doen als je kind gepest wordt? Nicoline haar dochter Tess wordt gepest op school. Meriam gaat scheiden wat veel impact heeft op de kinderen Merthe en Cas. De thema's pesten en scheiden staan centraal in dit verhaal.

Het verhaal leest heerlijk weg en je blijft door blijven lezen omdat je nieuwsgierigheid gewekt blijft in het verhaal. Het dorpse gevoel kon je goed door het verhaal heen voelen. Ik woon zelf in een dorp en het is zo herkenbaar. De personages voelen echt aan. En door de afwisseling in personage en tijd bleef je geboeid. Al was dit in het begin soms verwarrend. De puzzelstukjes vallen uiteindelijke allemaal op z'n plek met een verrassend plot. Ik heb genoten van dit verhaal.

Meer recensies van Inmijneigenwereld

Claire’s nieuwe leven wankelt wanneer haar verleden zich opnieuw aandient, en de zoektocht naar haar verdwenen zusje onthult een waarheid die gevaarlijker is dan elke leugen. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.