Fijne YA over wraak en vriendschap
"I choose vengeance." Als wraak je doel is, hoe ver ga je dan voordat je zelf te ver gaat? In For She is Wrath zit Dania in de gevangenis voor een moord die ze niet heeft gepleegd. Ze is verraden door degene waar ze van hield. Haar medegevangene Noor heeft de middelen om wraak waar te maken. Samen ontsnappen ze, maar het is moeilijk om degene waar je ooit van hield pijn te doen.
For She is Wrath is een hervertelling van The Count of Monte Cristo, maar dan met oosterse magie van djinns. Het sfeer wordt fijn neergezet: de stad, de juwelen, de zwaarden en de souks: ik zie alles heel levendig voor me.
Dania en Noor willen wraak, en gebruiken djinn-magie om hun complot te smeden. Het plot is intrigerend en wordt met vlagen ineens heel spannend. De ene keer was ik zó een paar hoofdstukken verder, het andere moment lijkt de spanningsboog wat langer te duren. Sommige gebeurtenissen lezen super spannend, maar andere hadden ook uitgebreider gemogen van mij, zoals het einde.
De vriendschap tussen Dania en Noor is erg leuk en fijn om te lezen. Ze zijn allebei fierce, grappig, slim en sterk. Echt het perfecte duo om een complot te smeden.
"A thousand djinn could disguise you from me and I'd still be able to find you just by the sound of your breath." De romantiek tussen Dania en Mazin is leuk, en vooral in de flashbacks begin je te begrijpen wat ze voor elkaar betekenen, en waarom Mazin nog zoveel invloed heeft op Dania. Ze zijn echt voor elkaar gemaakt, maar kan ze hem zijn verraad vergeven?
For She is Wrath is een fijne YA romance met wraak, complotten, spanning en leuke vriendschap. De vriendschap vond ik leuker en prominenter dan de romantiek, maar overall een heel leuk boek!
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/for-she-is-wrath-emily-varga/