Drama, humor en bookish romantiek
Bookish romance is hot! Maar weet Een happy end van Anne Louise Morseth een uniek verhaal neer te zetten? Hopeloze romanticus en YA-auteur Karo Lowe moet een boek schrijven met literair icoon Love Sandström, beroemd om zijn existentiële, diepgaande meesterwerken. Krijgt deze grumpy x sunshine samenwerking een happy end?
Het concept van de grumpy x sunshine schrijvers die samen wat gaan schrijven is niet nieuw. En dan samen op een fake date gaan voor research van de romantiek ook niet. Op het begin was ik wat sceptisch, en meteen geïrriteerd dat Karo nog een zwak voor de ex met driehonderd red flags Marcus had. Maar het verhaal wist me toch mee te slepen.
Karo en Love willen helemaal niet samenwerken: "Ook al zou ik nog liever de rest van mijn leven IKEA-handleidingen lezen dan samenwerken met Love Sandström, er is ook een deel van me dat licht nieuwsgierig is naar wat dit eigenlijk over gaat." En dat was ik ook: nieuwsgierig waar het verhaal nou heen ging. Morseth heeft twee realistische karakters geschreven die met hun eigen demonen worstelen. Ik leefde met ze mee, en de eerlijke worstelingen maken het echte mensen van vlees en bloed.
Door de vlotte schrijfstijl en humor vloog ik door Een happy end heen. Karo is grappig, lief voor haar vriendinnen, en vooral héél druk bezig met wat mensen van haar vinden. Je leert zijdelings wat karakters kennen: haar moeder, haar ex, en haar vriendinnen. Love leer je minder goed kennen: hij blijft deels een mysterie door het enkele perspectief vanuit Karo.
Dan blijkt Love een groot geheim te hebben. Zoals een goede romcom betaamt, is een happy end alleen mogelijk met ook tegenslag. De karakterontwikkeling is eerlijk en er zijn fijne twists. De combinatie van heerlijke drama, humor en de bookish omgeving zorgt ervoor dat ik van het boek heb genoten. Verrassend? Nee. Maar: "Dat we weten hoe het eindigt, doet er niet toe. Het is de weg ernaartoe die leuk is!" geldt helemaal voor Een happy end!
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/een-happy-end-anne-louise-morseth/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.