Ode aan de romcom
Wie houdt er niet van een goede romcom? Emma Wheeler is scenarioschrijfster van romantische scripts, maar heeft nog geen naam gemaakt. Dan blijkt dat haar grote idool Charlie Yates een gruwelijk script heeft geschreven - en hij heeft Emma's hulp nodig om het te herschrijven.
Om Emma's droom te volgen, moet ze de zorg voor haar vader tijdelijk aan haar jongere zus overdragen. Ze worstelt daarmee, en met het schuldgevoel óver het ongeluk. Deze verhaallijn is ondergeschikt aan de romantiek in het boek, maar zorgt voor intense en gevoelige scènes.
Charlie is een cynische, liefdeontkennende beroemdheid. Maar Emma wil hem weer laten geloven in de liefde, zodat hun script perféct wordt. The Rom-Commers is een cute ode aan de romcom, met filmische scènes die me doen denken aan al mijn favoriete romantische films. Van het tegen elkaar opbotsen, het kibbelen tot het elkaar uit de comfortzone halen. 'Mijn liefdesleven bestond dus inderdaad voornamelijk uit het schrijven van fictie.' - totdat dat níet meer het geval is.
Emma spreekt ook soms rechtstreeks tot de lezer, waardoor het een beetje het gevoel is dat je een vriendin volgt. Maar ook alsof het over jou kan zijn. Want: '"Een romantische comedy", zei ik, "hoort je het gevoel te geven dat je zelf verliefd bent.' Het boek is hartverwarmend en er is potentiële heartbreak maar het is en blijft een romcom: je slaat de laatste pagina dicht met wat nieuwe wijsheden over de liefde, en een fijn, warm gevoel.
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/the-rom-commers-katherine-center/
Dit boek is een leesexemplaar van mijn werk. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.