Spannend, maar wisselend qua spanningsboog

Iris Windmeijer 15 december 2025
Het is heerlijk om te verdwijnen in een fantasywereld, een verhaal vol fae en een sterke heldin. Met Brimstone van Callie Hart wordt je weer meegenomen naar de wereld van Saeris en Kingfisher. Saeris is gekroond tot koningin van het vampierhof, en moet leren over deze nieuwe plek en alle bijbehorende gebruiken. Kingfisher gaat - alweer - terug naar Zilveraren om Saeris' broer te halen, maar ook dat is niet zonder gevaar.

Ik moest er weer even inkomen na Quicksilver: wie is ookalweer iedereen? Maar Kingfisher, die kan je niet vergeten. De wederhelften zijn ook regelmatig zonder elkaar, maar als ze elkaar weer zien dan spat de chemie van de pagina's af. Kingfisher is zo'n typische romantasy-book-boyfriend, maar het is fijn dat Saeris laat zien dat ze ook individueel sterk in haar schoenen staat.

Het karakter van Carrion Swift zorgt voor luchtigheid en grappige opmerkingen. En de vos Onyx, de trouwe metgezel van Saeris blijft bij, maar ik had een namenlijst van de fae, monsters, heksen en vampieren toch wel handig gevonden. Vooral in het vampierhof met alle bijbehorende nieuwe én oude karakters!

Saeris en Kingfisher moeten weer allerlei vijanden verslaan om de wereld te kunnen redden. Saeris leert nieuwe magie met haar runen en ook hier is de worldbuilding weer zó interessant. Het gevaar is constant, maar het tempo van Brimstone wisselt nogal. Het ene moment kon ik het boek niet wegleggen, en het andere moment kon er wat mij betreft wel wat meer vaart in het verhaal. Er gebeurde zo veel, Brimstone is een stuk gelaagder dan het eerste deel Quicksilver en vooral in de worldbuilding heeft Hart het verhaal nog verder uitgebouwd. Maar soms ook gebeurde er ook maar weinig, en er zijn nog wat losse eindjes.

Maar dan eindigt ook Brimstone met een cliffhanger en kan ik wéér niet wachten op het vervolg! Ik hoop wel dat het volgende deel wat constanter is in de spanningsboog, maar ik kijk wel uit naar meer Kingfisher en Saeris.

Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/brimstone-fae-alchemy-2-callie-hart/
Dit boek is een leesexemplaar die ik kon lenen bij de bibliotheek. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.

Meer recensies van Iris Windmeijer