Supersterke realgood met indrukwekkende karakters
In het kerstpakket van HarperCollins zat het nieuwe boek van Gillian King: Game, set, perfecte match. Al haar boeken maken altijd indruk, dus ik was hier héél blij mee. Met een sports romance, fake dating en een enemies-to-lovers-achtige situatie weet Game, set, perfecte match me weer helemaal in het verhaal te trekken.
Mette mag een documentaire maken over tennislegende Björn de Graaf. De man die haar familie te gronde heeft gericht. Maar de kans om zijn comeback vast te leggen kan ze niet afslaan. King weet Mette en haar ambities voor haar carrière duidelijk neer te zetten. Ook de interacties met haar collega's, en een vervelende oud-collega, laten zien dat Mette weet wat ze wil, maar weigert het slachtoffer te zijn van de door-mannen-gedomineerde-wereld. Ze werkt twee keer zo hard, en kan de documentaire dus eigenlijk écht niet afwijzen, want dit is haar kans...
Hun samenwerking begint zakelijk, maar dat verandert zodra de camera gaat draaien. Björn was de beste vriend van haar broer Kees, en vroeger was hij altijd bij hen thuis te vinden. Door kleine opmerkingen begrijp je dat er iets is gebeurd met Kees, en Björn ermee te maken had. Maar wat dan? De informatie wordt precies goed gedoseerd gegeven, met hoofdstukken in het heden en in het verleden, waardoor je blijft gissen. Dit is heel sterk opgebouwd!
Dan besluiten ze voor de buitenwereld te doen alsof het meer dan een zakelijke samenwerking is. Door het duale vertelperspectief merk je dat Björn en Mette beide meteen moeite hebben met fake dating zonder gevoelens. Ze maken wat los bij elkaar, maar dat kan écht niet. "Al was hij de laatste man op aarde, dan zou het nog niet kunnen. Niet mogen. En eerlijk gezegd, ik zou het niet eens willen. En toch."
Hun worstelingen met gevoelens zijn heel realistisch beschreven en zoals altijd bij de personages van King, gaan Björn en Mette onder mijn huid zitten. Hun gevoelens zijn zó spot on, en je kan alleen maar rooten dat ze toch ondanks alles bij elkaar kunnen komen.
Met Game, set, perfecte match heeft King weer - zoals ik gewend ben van haar - een supersterke realgood geschreven. Met gezwijmel én een hoop intensere onderwerpen om over na te denken, en dit keer met de tennisbaan als decor. Ik krijg meteen zin om Roland Garros te kijken van hoe gepassioneerd deze sport wordt neergezet (en ik heb nog nooit een tenniswedstrijd gezien, kun je nagaan). Maar het zijn en blijven de karakters waarmee King altijd weet te betoveren.
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/game-set-perfecte-match-gillian-king/
Dit vooruitexemplaar heb ik ontvangen via de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.