Intens verdrietig en mooi boek

Iris Windmeijer 28 februari 2026
De film van Reminders of him is binnenkort in de bioscoop, dus ik wilde eerst het boek lezen. Voor mij is Colleen Hoover zo'n hit-or-miss-auteur: het ene boek vind ik geweldig, de ander écht niet. Ik wist ook niet wat ik van Reminders of him ging vinden.

"Ik wil niet geloven dat er goede en slechte mensen zijn, en geen mensen er tussenin."

Na vijf jaar in de gevangenis te hebben gezeten keert Kenna terug naar de plek waar het misging. Ze wil een rol spelen in het leven van haar inmiddels vierjarige dochter Diem, maar iedereen lijkt vastberaden om Kenna bij haar weg te houden. Ze leert Ledger Ward kennen, de voormalig beste vriend van haar dochters vader. Door het duale perspectief lees je over Kenna en Ledger over schuld en vergeven.

Kenna wil haar dochter wanhopig graag leren kennen, en heeft daar alles voor over. Ze zoekt een baan, huurt een krottig appartement en probeert haar leven op orde te krijgen. Maar degene die voor haar dochter zorgen, haten haar. Kenna's verdriet over die fatale nacht en het missen van haar dochter gaan door merg en been, het breekt een beetje je hart. Echt weer zo tranentrekkend als je gewend bent van Colleen Hoover.

Er is spanning tussen Kenna en Ledger, en daar worstelt hij mee. Hij voert een constante innerlijke strijd: verraad hij Diem? Of zijn beste vriend? Haat hij haar nog? Of wordt hij verliefd? De innerlijke strijd is heel realistisch en emotioneel beschreven. Maar zoals vaker in de boeken van Hoover, is de man de bad guy en de good guy. Hij wil héél graag Kenna helpen, maar er zijn ook wat red flags. Toch weet dit boek mijn hart te breken én te lijmen, en dan weer te breken in de epiloog.

Door het hoge verteltempo las ik Reminders of him in één dag uit. Wat maakt je slecht? Wanneer vergeef je iemand? Wanneer vergeef je jezelf? Verdien je een tweede kans? In Reminders of him komen deze thema's voorbij. Ik ben nu nóg nieuwsgieriger naar de film, en als de film net zo emotioneel is als het boek, heb ik zakdoekjes nodig!

Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/reminders-of-him-colleen-hoover/

Meer recensies van Iris Windmeijer