Hilarische bemoeial Vera heeft weer een mysterie om op te lossen
"Er gaat nou eenmaal niets boven het hartverwarmende genoegen van het bijeenbrengen van een groepje nieuwe, duidelijk nogal angstige mensen en hen vervolgens keihard beschuldigen van moord." In Vera Wongs tips voor het neuzen in dodemanszaken verveelt Vera zich weer een beetje. Na de spannende moord en detective-zaken van het eerste deel, is de sleur weer een beetje teruggekeerd. Vera hoopt op een nieuw mysterie om te onderzoeken.
En die vindt ze! Ze ontmoet een meisje, Millie, en haar vriend is vermist. Zoals alleen Vera kan, bemoeit ze zich weer overal mee. Gelukkig vindt Vera, wanneer ze voor de kat van Tilly en Selena zorgt, een ware schatkist: Selena's werkkoffer. Daar hóórt ze natuurlijk niet in te kijken, maar het is niet haar schuld dat het zo gemakkelijk open gaat met een haarspeld. En daar vindt ze een dossier over de dood van een influencer – die de vriend blijkt te zijn waar de jonge vrouw naar op zoek is.
Vera is hilarisch. Ze bemoeit zich met alles en iedereen, kent totaal geen grenzen of gêne. Maar onder al deze bemoeienis bedoelt ze het goed. Vera wil haar vrienden en chosen family helpen, zelfs als niemand geholpen wil worden. In het echte leven zou je het vervelend vinden, maar in dit boek is het hilarisch. En tijdens haar onderzoek ze komt op de gekste plekken, zoals een influencerfeest, en maakt altijd voor iedereen wat te eten. Het boek zou bijna moeten komen met de recepten van Vera erbij!
Dus Vera vindt weer een groepje mensen die ze kan rond commanderen over de verdwijning. De karakters hebben allemaal wat te verbergen rondom de verdwijning, dat lees je door de verschillende hoofstukken vanuit de perspectieven van alle karakters.
Maar onder alle problemen sluimert iets belangrijkers: eenzaamheid. De karakters zijn eenzaam, en missen de echte menselijke connecties. Hiermee pakt het boek een belangrijk onderwerp aan. Want ga eens langs bij de eenzame buurman, of check eens of die vriendin die het online hélémaal gemaakt heeft, offline ook nog wel zo lekker in haar vel zit. De karakters vinden Vera een beetje een bemoeial, maar kunnen vaak wel bemoeienis en goede raad gebruiken. Ze vinden het fijn dat er iemand voor ze zorgt, en worden minder eenzaam door Vera's zoektocht. Maar wie heeft er nou meer te maken met de verdwijning dan ze toegeven?
Met Vera Wongs tips voor het neuzen in dodemanszaken lees je weer een hilarische cozy crime over de bemoeial Vera Wong. Er worden heftigere en belangrijke onderwerpen aangesneden, maar alles blijft luchtig door het hilarische karakter van Vera.
Deze recensie verschijnt ook op https://www.readalicious.nl/recensies/vera-wongs-tips-voor-het-neuzen-in-dodemanszaken-jesse-q-sutanto/
Dit boek heb ik ontvangen van de uitgeverij in ruil voor een review. Dit had geen invloed op mijn mening over het boek.