Mooi en ontroerend
Dit boek mocht ik lezen van HarperCollins Holland.
”De dagen dat ik je liefhad” is de debuutroman van de Amerikaanse schrijfster Amy Neff.
De hoofdpersonen zijn Evelyn en Joseph. In de zomer van 1941 worden ze verliefd. Ze brengen samen 3 kinderen groot. Nadat 60 jaar later bij Evelyn Parkinson is vastgesteld, besluiten Joseph en Evelyn om samen uit het leven te stappen. In de volgende maanden halen ze samen met hun kinderen herinneringen op, maken nieuwe herinneringen en vervullen hun dromen.
De schrijfstijl vind ik heel prettig, het leest makkelijk en is erg beeldend geschreven.
Het boek is afwisselend geschreven vanuit de perspectieven van Joseph en Evelyn, maar ook vanuit het perspectief van hun kinderen. Het verhaal springt ook op en neer door de tijd. Ondanks de wisselende perspectieven en tijden blijft het verhaal toch duidelijk.
Ik vond het een mooie en heel ontroerende roman, die ik iedereen kan aanraden.
Ik vond het een mooie en heel ontroerende roman, die ik iedereen kan aanraden.