Aanrader: Geen lief elfje in een bijzondere mythische wereld, jammer dat het verhaal niet in dit boek wordt uitverteld
Kirsten Groot vertelt ons het verhaal van de elf Ai, die moet zien te overleven in een Japans-mythische wereld waar elven en andere wezens eerst langzaam, maar al snel met geweld, uit de samenleving worden gestoten.
Als lezer kan je goed volgen hoe de wereld in elkaar zit, hoewel het wel helpt als je enige kennis hebt van de rol van de vos in de mythologie van Japan.
Ai is bepaald geen aardig, lief elfje maar ze is wel interessant en écht, en dat vind ik ook de kracht van Kirsten Groot en dit boek.
Wat ik erg jammer vind is dat het verhaal halverwege ophoudt en ik dus moet wachten op een volgend boek. Ik had liever een dikker boek met een afgerond verhaal.