Ciao for now

Jaimy Smeets 03 september 2023 Auteur
Bedankt Harper Collins voor het recensie-exemplaar van ‘Ciao for now’
Violet is een laatbloeier. Door eerder gemaakte keuzes, is ze later begonnen aan haar opleiding. Toch krijgt ze nu een goede kans, ze mag naar Rome om daar in de zomer bij een bekend mode-merk stage te lopen.
Al snel wordt duidelijk dat ook dit op zijn Violets gaat, ontzettend klungelig en onzeker van haar zaak.
Het maakt dat ze constant haar keuzes in twijfel trekt en daardoor haar doel uit het oog verliest.

Violet is een personage dat midden in het leven staat, zij het een leven dat wat laat op gang lijkt te komen. Gaandeweg leer je haar goed kennen en ook de redenen achter haar onzekerheden. Het maakt dat ze voor mij uitbloeit tot een karakter dat ik steeds leuker ga vinden, juist omdat ik haar steeds beter leer kennen.
Hetzelfde geldt voor Matteo, de man waarmee Violet al vanaf de eerste ontmoeting in de clinch ligt. Helaas komen ze niet van elkaar af en blijkt er een haat-liefde verhouding te ontstaan. Ook hij heeft diepere gronden maar het lijkt niemand te lukken om deze echt te doorgronden.
De overige personages maken het verhaal af. Ze spelen allemaal een bepaalde rol, waarvan er enkele ontzettend belangrijk blijken te zijn.
Waar ik in het begin wat moeite had om in het verhaal te komen, werd ik er steeds verder ingetrokken. En waar het in eerste instantie leek te gaan om de enemies-to-lovers relatie van Violet en Matteo, blijkt het verhaal een veel diepere laag te hebben.
Kate Bromley heeft een schrijfstijl die veel humor omvat, die perfect bij het hoofdpersonage blijkt te passen maar ook bijdraagt aan de vrolijke tred die het verhaal heeft.

Ciao for now is een perfecte mix van liefde, vriendschap, reizen en je dromen najagen.
Een verhaal dat steeds meer betekenis krijgt en een prachtig einde blijkt te hebben.

Meer recensies van Jaimy Smeets