prachtig

Jaimy Smeets 29 augustus 2022 Auteur
We gaan ook dit keer weer verder met het verhaal waar we gebleven waren. Volgzaam eindigde namelijk met een kleine cliffhanger, wat de lezer natuurlijk weer aan Lisanne Stams lippen liet hangen. Echter werden we in het begin van Opgevolgd niet lang in spanning gehouden en gaat het verhaal direct verder.
Maar wat er daarna gebeurde, kwam pas echt bij me binnen.
Ik ben iemand die niet graag flapteksten leest omdat ik vaak vind dat er toch al veel over het verloop van het verhaal “verklapt” wordt.
Dit is naar mijn mening ook bij Opgevolgd het geval en ik ben dan ook blij dat ik er wederom voor gekozen heb de flaptekst niet te lezen.
Ik zag dit totaal niet aankomen en had het ook zeker niet verwacht na het verloop van de eerdere verhalen. Super knap gedaan door Lisanne Stam!

In de eerdere delen kreeg ik niet echt een connectie met Aura. We leerden haar heel goed kennen maar toch leek er iets in de weg te staan.
Hetzelfde had ik met de verhalen an sich. Ze waren leuk om te lezen maar meer dan dat voelde ik nog niet.
Met het lezen van Opgevolgd wordt alles duidelijk.
De Aura-serie moet echt als één verhaal gelezen worden, of zeker niet met veel tijd ertussen. Het verhaal bouwt zich in de eerste twee delen echt op en ontvouwt in het laatste deel.
Opgevolgd blijkt daarin echt een mega goede afsluiter waarin gebeurtenissen en gevoelens een ontzettende diepgang krijgen en waarin het ook duidelijk wordt waarom de eerdere connectie met Aura (voor mij) niet zo diep ging.

“Houden van is eigenlijk de grootste hel op aarde. Op welke manier dan ook, zal er altijd een afscheid komen. Maar zonder heb je eigenlijk nooit geleefd.”

Ik heb flink wat traantjes gelaten tijdens het lezen van Opgevolgd, iets wat ik echt zélden doe. Ik denk dat dat genoeg zegt over de schrijfstijl van Lisanne Stam en het vermogen om emoties en verhalen over te brengen.
Opgevolgd is een geweldig verhaal, dat natuurlijk niet gelezen kan worden zonder de eerdere delen ook te lezen. Ik persoonlijk had, zoals gezegd, minder feeling met de vorige delen hoewel deze absoluut onmisbaar zijn voor het algehele verhaal. Ik pleit dan ook voor een paperback met de hele Aura-serie als één boek, voor een top lees-ervaring.

De Aura-serie begint oppervlakkig, maar is zeker leuk leesvoer. De verhalen zijn vlot, de personages eigenzinnig en ook aan humor is zeker geen gebrek. Het ontvouwt zich echter tot een waar tranentrekkend verhaal. Een verhaal waar zoveel meer in zit dan aanvankelijk gedacht en echt een prachtige leeservaring blijkt.

Bedankt Zomer & Keuning voor het recensie-exemplaar van Opgevolgd voor mijn deelname aan de blogtour.

Meer recensies van Jaimy Smeets