Leuke feelgood thriller
Het lijkt een tegenstrijdigheid: feelgoed en thriller, maar dit boek is er één in het genre 'cosy crime': bijna gezellige detectives met een goede dosis spoorzoeken naar de dader gemengd met een flinke snuf romantiek.
De auteur laat twee tegenpolen samenwerken: een norse politieman, Mal Halloran, met een bibliothecaresse, Kitt Hartley. Beiden hebben het nodige te verstouwen gehad in het verleden en herkennen dat bij elkaar. Wanneer de beste vriendin van Kitt wordt beschuldigd van moor en zij en passant van medeplichtigheid zit er voor Kitt niets anders op dan zelf op onderzoek uit te gaan.
De samenwerking tussen Halloran en Hartley die volgt wordt mooi uitgewerkt, hoewel een tikje ongeloofwaardig. Maar dat mag de pret van het lezen niet drukken; je moet dit boek niet al te serieus nemen denk ik. De personages spelen goed op elkaar in, de opbouw van de plot is goed en de onderlinge verhoudingen geven wat extra pit aan het verhaal.
Kortom: leuke feelgood thriller, ideaal voor een moment dat je even met je verstand op nul gewoon lekker wilt lezen.